Praktikertjänst dokumentär

Tale gör dokumentär för Praktikertjänst

Under ett år har Tale och vårdföretaget Praktikertjänst följt hur coronapandemin påverkat patienter och vårdmottagningar. Syftet med dokumentären är att bygga intern stolthet och öka kännedomen om ett vårdföretag som ägs av dem som utför vården. – Det är också ett viktigt historiskt dokument som vi tror kan komma att ha ett allmänintresse när vi så småningom kan börja blicka tillbaka, säger Erik Magni, presschef på Praktikertjänst. Nu är dokumentären till Publishingpriset.
 
På uppdrag av Praktikertjänst har Tale producerat dokumentärfilmen Tillsammans genom pandemin för att belysa hur medarbetare och patienter på vårdmottagningar runtom i landet påverkats av coronapandemin. Överallt vittnar medarbetare och patienter om hur pandemin vänt upp och ner på både arbetsliv och vardag.

– Efter att viruset fått samhällsspridning i mars förra året var det som om tidböckerna hos våra tandvårdsmottagningar nästan raderades över en natt samtidigt som vårdcentralerna fick kämpa för att hantera sjukdomen och alla nya direktiv som kom från olika håll. Det var en situation som ingen hade stått inför tidigare och något vi kände behövde dokumenteras, säger Carina Olson, vd och koncernchef, Praktikertjänst.

Dokumentären har spelats in från maj 2020 till maj 2021. Utöver att filma ute på vårdmottagningarna så har Tale även dokumenterat hur medarbetarna på Praktikertjänsts huvudkontor berörts.

– Hela Praktikertjänst påverkades på ett eller annat sätt. Genom filmen lyfter vi fram många otroliga insatser som genomförts för att kunna ge patienterna vården som de behöver och har rätt till, säger Carina Olson.  I och med att vaccineringen dragit igång så har vardagen successivt blivit lättare. Fler patienter har återigen vågat söka vård, vilket även tas upp och synliggörs i dokumentären.

– Praktikertjänst har låtit oss ta del av verkligheten. Vi har fått använda hela vår verktygslåda; det kommunikationsstrategiska, använda kraften i det rörliga berättandet och ta ut innehållet i ett stort antal kanaler och format. Vi har arbetat länge med Praktikertjänst men jag tycker ändå att det var modigt av dem att släppa in oss bakom kulisserna, säger Maria Lundqvist, Content Director på Tale och ansvarig för projektet.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev där vi bjuder på kunskap. Brevet kommer en gång i månaden och innehåller allt ifrån guider, beskrivande case, våra senaste blogginlägg, spaningar och praktiska tips på hur man lyckas med content marketing.

* obligatoriska fält


I och med att du börjar prenumerera på Tales nyhetsbrev godkänner du att vi får kontakta dig gällande nyheter och marknadsföring. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy