Content Marketing trender 2024

Content Marketing trender 2024 inom B2B

I takt med att AI fortsätter att forma landskapet inom digital marknadsföring, blir det alltmer uppenbart att tekniken behöver balanseras med äkta och autentiskt innehåll. För B2B-företag kommer 2024 innebära en utmaning och möjlighet att kombinera AI:s effektivitet med en mänsklig touch i sin content marketing. Vi bjuder på en Content Marketing trendspaning för 2024.


Content Marketing Trend 1: AI

AI har transformerat content marketing, från innehållsskapande till kundanalys. I en tid där AI-genererat innehåll blir alltmer vanligt, söker publiken efter innehåll som känns genuint. För B2B-företag är detta en chans att använda AI för att skräddarsy innehållet, samtidigt som man behåller en mänsklig och trovärdig röst. Balansen ligger i att använda AI för effektivitet och insikter, medan människor bidrar med kreativitet och emotionell resonans. Detta skapar innehåll som är både relevant och engagerande.


Content Marketing Trend 2:
Personligt innehåll

Med AI kan B2B-företag skapa djupt personligt innehåll. Men i en värld där alla kan producera kvalitativt innehåll, måste företag erbjuda något unikt. Detta innebär att vara transparent och ärlig, och dela berättelser som speglar företagets verkliga värderingar och erfarenheter. Autenticitet blir avgörande för att bygga förtroende och relationer.


Content Marketing Trend 3:
Artiklar i ChatGPT-eran

I en tid där verktyg som ChatGPT gör textproduktion snabb och tillgänglig, blir det avgörande för företag att erbjuda mer än bara standardinnehåll. För att skilja sig från mängden, måste artiklar innehålla unika insikter, analyser eller särskilda perspektiv som inte återfinns någon annanstans.

Innehåll som delar exklusiv kunskap erbjuder läsaren verkligt värde. Detta bidrar till att skapa en starkare och mer bestående inverkan på mottagaren, vilket hjälper ditt företag att positionera sig som en ledande röst inom din bransch.


Content Marketing Trend 4:
Video

Video har blivit en central del av content marketing och dess betydelse fortsätter att växa. De erbjuder ett kraftfullt sätt att visa upp företagets team, dela kunskap, berätta kundhistorier och ge en inblick i företagskulturen, vilket skapar en starkare koppling med publiken. Effektiva videor bör vara genuina och visa verkliga situationer och berättelser. Det innebär en rörelse bort från överproducerade videor till mer organiska format. Videor som visar verkliga interaktioner och intervjuer med kunder, samt insikter från företagsledare, är särskilt värdefulla. Video erbjuder också en unik möjlighet att dela exklusiv kunskap och insikter.


Content Marketing Trend 5:
Podcasts

Podcasts, likt videos, erbjuder en unik möjlighet att skapa en personlig koppling med lyssnarna i en värld där innehåll lätt kan manipuleras. Viktigt är att de speglar företagets äkta röst och värderingar. Podcasts möjliggör djupare diskussioner och detaljerad utforskning av ämnen, vilket är svårt att uppnå i andra medieformat. Genom att använda podcasts kan B2B-företag stärka relationer med sin målgrupp och positionera sig som tankeledare inom sin bransch.


Content Marketing trend 6: U
tbildning av medarbetare

För B2B-företag är det viktigt att balansera teknologiinvesteringar med att upprätthålla autenticitet i content marketing. Detta innebär att satsa på utbildning för att maximera medarbetarnas kreativitet och innovationskraft i användningen av AI. Genom att kombinera AI:s effektivitet med mänsklig insikt, kan företag skapa innehåll som engagerar publiken på en djupare nivå. Framgångsrik content marketing under 2024 kommer att kräva denna symbios mellan teknik och äkthet.

Läs mer om vår utbildning i AI för kommunikationsavdelningar.

Är du nyfiken på content marketing eller har en fråga? Kontakta mig på emelie.omnell@talecontent.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev där vi bjuder på kunskap. Brevet kommer en gång i månaden och innehåller allt ifrån guider, beskrivande case, våra senaste blogginlägg, spaningar och praktiska tips på hur man lyckas med content marketing.

* obligatoriska fält


I och med att du börjar prenumerera på Tales nyhetsbrev godkänner du att vi får kontakta dig gällande nyheter och marknadsföring. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy.

Ladda ner vår e-bok!

Här berättar vi hur du lyckas med innehållsdriven kommunikation och content marketing. Strategierna som lägger grunden och arbetssättet som fixar genomförandet.

Ladda ner e-boken här