Tale Content: your content agency in Stockholm

Explainers

Explainers är ett bra komplement till  storslagna reklamfilmer och dokumentära reportage. Explainer-filmerna bygger för det mesta på textbudskap, fakta eller grafik och är ett superformat för sociala medier där de flesta användare har ljudet avstängt.

Rörligt format för sociala medier

Enligt The Global State of Digital senaste rapport (Q4 2019) tittar 91 % av internetanvändarna i världen på rörligt material. Det betyder att dagens annonser och innehåll på sociala medier börjar röra sig allt mer mot både längre och kortare videor. Men filmproduktion behöver ibland gå snabbt, vara flexibel och med rimliga kostnader. Det är här explainers kommer in som ett bra verktyg. Här kan du blanda text, infografik och rörligt material för att få fram ditt budskap på ett snyggt sätt. Utan att behöva lägga en överdrivet mycket tid och pengar bakom produktionen.

Fördelarna med explainers

  1. Snabbt och tydligt
    Explainers varvar text, musik och grafik med rörliga bilder,  vilket lyfter fram budskap och fakta på ett tydligt och välpaketerat sätt.
  2. Passar perfekt för sociala medier
    Kanske vill du visa siffror från din senaste rapport? Explainers passar bäst i korta format under 60 sekunder publicerade direkt på Facebook, LinkedIn eller Twitters plattformar. De flesta användare scrollar igenom sina sociala medier-flöden utan ljud och därför passar ett textbaserat format som explainern bra.
  3. Det perfekta komplementet
    Ifall du har en längre rapport eller artikel kan explainer vara ett perfekt komplement. Oftast kan man lyfta  ut en del av rapporten och skapa en explainer att pusha ut i dina kanaler. Vilket kan vara ett smart sätt att få målgruppen att klicka sig vidare.

Så här hjälper vi dig med explainers

Explainers är enkelt och snabbt att producera och till rimliga priser. Hör av dig till oss om du har behov av hjälp med produktionen. Många gånger tar det inte mer än ett par dagar från ett första idémöte till att du har en explainer publicerad i era sociala medier.  För att få bästa effekt av explainers bör du som komplement annonsera på Facebook.

Vill du veta mer?

Kontakta Nathalie Ekman på: nathalie.ekman@talecontent.se

Eller ring eller sms:a på 070-413 94 22